In het nieuws

Afslankmiddel semaglutide doorbraak van het jaar 2023.
3 januari 2024

Obesitas is wereldwijd een groot probleem, met ongeveer 70% van de volwassenen in de VS en meer dan de helft in Europa die er last van heeft.
Lees verder…

Oprah heeft bekendgemaakt dat ze medicatie gebruikt om af te slanken.
19 december 2023

Oprah Winfrey heeft aangegeven een medicijn te gebruiken voor gewichtsverlies, wat speculaties over populaire middelen zoals Wegovy, Ozempic of Mounjaro heeft gewekt.
Lees verder…

Afvalmedicijn Wegovy in Nederland voor kerst beschikbaar.
14 december 2023

Eind december introduceert Nederland het baanbrekende medicijn Wegovy van Novo Nordisk, een krachtig middel tegen obesitas dat hoop biedt aan mensen met gewichtsproblemen.
Lees verder…

Waarschuwing: Vervalsingen Ozempic® en Saxenda® Injectiepennen
29 november 2023

Er zijn valse Ozempic® en Saxenda® injectiepennen in omloop via diverse kanalen in verschillende landen. Deze nepinjectiepennen verschillen qua inhoud van de authentieke producten.
Lees verder…

Ozempic-tekort loopt op in Nederland: Novo Nordisk waarschuwt voor schaarste
29 november 2023

In Nederland nemen de tekorten aan Ozempic snel toe en zowel Novo Nordisk als de medicijnautoriteit CBG en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) waarschuwen voor aanhoudende schaarste die naar verwachting zal voortduren tot volgend jaar.
Lees verder…

Novo Nordisk breidt productie uit van Ozempic & Wegovy.
23 november 2023

Novo Nordisk, het farmaceutische bedrijf achter de populaire afslankmiddelen Wegovy en Ozempic, gaat de productie uitbreiden. De vraag naar de afslankmiddelen is inmiddels zo groot dat het bedrijf het bijna niet meer kan bijbenen.
Lees verder…

Waarschuwing Ministerie VWS Ozempic injectiepennen
25 oktober 2023

Reactie van Elysee/Afslanken.nl
Wij willen u verzekeren dat al onze GLP-1 pennen een zorgvuldig geverifieerde herkomst hebben en dat wij strikte kwaliteitscontroles hanteren gedurende het gehele proces. Onze toewijding aan de veiligheid…
Lees verder…

Waarom goede medische begeleiding nodig is bij afvallen met medicatie
10 oktober 2023

Mensen die populaire injecteerbare medicijnen voor gewichtsverlies zoals Wegovy, Ozempic, Saxenda en Victoza gebruiken, lopen mogelijk een hoger risico op ernstige spijsverteringsproblemen vergeleken met andere afslankmedicijnen.
Lees verder…

Mogen afslankklinieken een diabetesmedicijn gebruiken waar een tekort aan is?
27 september 2023

Mensen zijn al maanden enthousiast over Ozempic vanwege de voordelen voor de bloedsuikerspiegel en het gewichtsverlies, ondanks de goedkeuringsprocedure voor Wegovy als specifiek medicijn voor obesitaspatiënten.
Lees verder…

Ozempic is populair bij mensen die willen afvallen, maar is het echt zo spectaculair?
23 september 2023

Ozempic,” een Deens medicijn, wordt steeds vaker genoemd in ons land. Velen prijzen dit medicijn voor gewichtsverlies. Presentator Gert Verhulst zegt: “De resultaten zijn spectaculair.” Maar wat zijn de feiten over Ozempic?
Lees verder…

Afslankmiddel Semaglutide vermindert ook risico op beroertes en hartaanvallen, zegt producent
10 augustus 2023

Volgens Novo Nordisk toonden de onderzoeksresultaten aan dat deelnemers die behandeld werden met Semaglutide een 20% lager risico liepen op een hartaanval of beroerte, of zelfs op overlijden door deze oorzaken.
Lees verder…

Waarom dragen mensen zonder diabetes plotseling continue glucosemonitors?
1 augustus 2023

Moderne CGM-apparaten – niet-invasieve draagbare apparaten die wekenlang aan de achterkant van een arm kunnen worden bevestigd – zijn een populaire wellness-trend geworden op sociale media.
Lees verder…

WeightWatchers richt haar pijlen op obesitasmedicijnen
26 juli 2023

NPR’s Juana Summers spreekt met Fortune-senior schrijver Maria Aspan over haar verslaggeving over WeightWatchers die receptgeneesmiddelen voor gewichtsverlies aanbiedt.
Lees verder…

Jeugd wordt steeds dikker: kwart jongeren te zwaar
1 juni 2023

De jeugd wordt steeds dikker. Van de 2 tot 25-jarigen had 17 procent vorig jaar overgewicht. Een toename is vooral te zien in de groep jongvolwassenen. Een kwart van de jongeren tussen de 18 en 25 was te zwaar. 7 procent had obesitas, zo blijkt uit cijfers van het CBS in samenwerking met het RIVM.
Lees verder…

Groeiend enthousiasme over middel dat helpt bij overgewicht, maar misbruik lonkt
31 mei 2023

Van alle volwassenen in Nederland heeft 57 procent weleens iets gedaan om af te vallen, zo meldde het CBS vandaag. De grootste belemmering die mensen hierbij ervaren, is dat het afvallen niet snel genoeg gaat. Deze groep mensen heeft nu een betrekkelijk nieuw medicijn Ozempic ontdekt. Bedoeld als diabetes medicatie, maar mensen lijken er in korte tijd tientallen kilo’s van af te vallen.
Lees verder…

The End of Obesity
25 januari 2023

New weight loss drugs that are hitting the market are not a substitute for diet and exercise. Rather, they optimize your body’s biology to make losing weight easier and long-lasting. As more pharmaceutical companies develop drugs that can compete with Eli Lilly’s tirzepatide, consumers can be assured that these drugs are safe and effective.
Read more…

Trending GLP-1 medicijnen staan op het punt om meer Amerikaanse huizen te bereiken
23 januari 2023

Het gebruik van injecties met GLP-1’s voor gewichtsverlies is een van de nieuwste manieren geworden waarop enkele grote namen op de markt extra kilo’s kwijtraken. Elon Musk tweette onlangs over hoe het gebruik van Wegovy van Novo Nordisk hem hielp gewicht te verliezen.
Lees verder…

Ozempic vs Saxenda
10 januari 2023

Saxenda, beter bekend als het actieve bestanddeel, Liraglutide, is een uitsluitend op recept verkrijgbaar injecteerbaar geneesmiddel dat wordt gebruikt om af te vallen. Ozempic en Saxenda werken op dezelfde manier: ze binden zich aan receptoren om de eetlust te verminderen en resulteren in gewichtsverlies.
Lees verder…

Maak een belafspraak

Laat je telefoonnummer achter voor een vrijblijvend adviesgesprek.


  Veel meer gebruikers van afslankmedicijn Saxenda dan Zorginstituut had verwacht
  26 november 2022

  Het aantal gebruikers van het afslankmedicijn Saxenda is veel groter dan het Zorginstituut, een adviesorgaan van de overheid, had berekend, meldt het AD. Het medicijn wordt sinds 1 april vergoed uit het basispakket voor de behandeling van mensen met ernstig overgewicht.
  Lees verder…

  Je kunt door een hel gaan voor je post-Ozempic lichaam...
  25 november 2022

  Sinds de uitrol in de VS begin 2018, is Ozempic een begeerd accessoire geworden in Hollywood, maar zelfs met zijn hoge kosten (950 dollar of meer per maand), gebruiken veel mensen het voor gewichtsverlies.
  Lees verder…

  Hoe werkt afvallen met medicatie? Video over afvallen met Semaglutide & Tirzateptide
  7 november 2022

  Bekijk de video over afvallen met medicatie. Dit videofragment van Weightloss wednesdays gaat over afvallen met Semaglutide & Tirzateptide, met gebruikerservaringen over gewichtsverlies: “Het is eenvoudig. Het is pijnloos, en het was een wonder. In drie weken verloor ik 18 pond, en na drie maanden was ik 38 pond kwijt…”

  Baanbrekend medicijn tegen obesitas helpt tieners gewicht te verliezen, blijkt uit onderzoek
  5 november 2022

  Een geneesmiddel genaamd semaglutide, dat is goedgekeurd voor volwassenen met overgewicht, helpt volgens een nieuwe studie, gepubliceerd in het New England Journal of Medicine, ook jongeren om kilo’s kwijt te raken en een gezonder hart te krijgen.
  Lees verder…

  Heeft intermittent fasting invloed op vrouwelijke hormonen?
  5 november 2022

  “We zagen reducties in lichaamsgewicht, vetmassa, insulinegehalte en insulineresistentie.” – Dr. Krista Varady, hoofdauteur en hoogleraar voeding aan de Universiteit van Illinois, Chicago.
  Lees verder…

  Lilly's nieuwe diabetesmedicijn heeft de verkoopverwachtingen verdubbeld. Het kan ook worden gebruikt tegen overgewicht.
  2 november 2022

  De omzet van Mounjaro, het nieuwe diabetes type 2 therapie van Eli Lilly dat ook kan worden gebruikt bij behandelingen tegen overgewicht, overtrof ruimschoots de verwachtingen van Wall Street in het derde kwartaal van het jaar.
  Lees verder…

  Many turn to diabetes drug Ozempic to lose weight. Is it safe?
  27 oktober 2022

  It’s become a sensation on social media, with the topic “Ozempic” garnering over 300 million views on TikTok. Many people who don’t have diabetes are using it off-label — the practice of taking an approved drug for unapproved use — and crediting it for their weight-loss success.
  Read more…

  Semaglutide’s grootste fan: Elon Musk
  24 oktober 2022

  Afgelopen week is een interview met de Amerikaanse IC arts Michael Daignault over Elon Musk en Semaglutide naar buiten gebracht. Elysee heeft deze vrij vertaald naar het Nederlands en wilde het artikel jullie niet onthouden.
  Lees het artikel…

  Amgen neemt het op tegen Novo en Lilly bij de behandeling van obesitas.
  10 oktober 2022

  In een rapport zei een analist van Morgan Stanley dat Amgen (AMGN) met AMG133 een medicijn in handen zou kunnen hebben dat miljoenen dollars waard is. Het geneesmiddel blokkeert een hormoon en een eiwit dat betrokken is bij de bloedsuikerspiegel.
  Lees verder…

  Wetenschappers herdefiniëren obesitas met de ontdekking van twee belangrijke subtypes
  14 september 2022

  Een team onder leiding van wetenschappers van het Van Andel Instituut heeft twee verschillende soorten obesitas geïdentificeerd met fysiologische en moleculaire verschillen die levenslange gevolgen kunnen hebben voor gezondheid, ziekte en respons op medicatie.
  Lees verder…

  Game-changing obesitasmedicijn halveert het risico op diabetes type 2
  14 september 2022

  Het risico van diabetes type 2 (T2D) wordt meer dan gehalveerd door wekelijkse injecties met het nieuwe obesitasmedicijn semaglutide, volgens nieuw onderzoek dat wordt gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de European Association for the Study of Diabetes (EASD) in Stockholm, Zweden.
  Lees verder…

  Mythes over buikvet die u niet langer moet geloven
  14 september 2022

  Als je vet in je buik hebt, ben je misschien op zoek naar manieren om het kwijt te raken. De Cleveland Clinic legt uit dat extra vet in uw buik uw risico op diabetes, leververvetting, hartziekten, hoog cholesterolgehalte, sommige soorten kanker en polycysteus ovariumsyndroom kan verhogen.
  Lees verder…

  Eli Lilly bereidt zich voor op toetreding tot de farmaceutische obesitasmarkt
  13 september 2022

  Mounjaro, het nieuwe injecteerbare geneesmiddel van Eli Lilly voor diabetes type 2, wordt mogelijk onder twee namen op de markt gebracht – de ene voor diabetespatiënten, de andere voor obesitaspatiënten.
  Lees verder…

  Dit diabetesmedicijn wordt voorgeschreven voor gewichtsverlies. Nu is er een tekort
  09 september 2022

  Een diabetesmedicijn dat de insulinegevoeligheid verhoogt en de eetlust onderdrukt, wat vaak leidt tot gewichtsverlies, heeft onlangs te maken gehad met tekorten die samenvallen met de exploderende populariteit van het medicijn op TikTok als een soort wondermiddel voor gewichtsverlies.
  Lees verder…

  Suiker verstoort het microbioom en verslechtert de bescherming tegen obesitas en diabetes
  30 augustus 2022

  Uit een onderzoek bleek dat suiker in voeding het darmmicrobioom verandert, waardoor verschijnselen ontstaan die leiden tot stofwisselingsziekten, pre-diabetes en gewichtstoename.
  Lees verder…

  Novo Nordisk maakt eind 2022 alle doseringen van het afslankmiddel beschikbaar in de VS
  04 augustus 2022

  Nu de productie van het afslankmiddel Wegovy eindelijk op gang is gekomen is Novo Nordisk van plan alle doseringssterktes tegen het einde van het jaar in de VS beschikbaar te maken.
  Lees verder…

  Het effect van eenmaal per week gebruik van GLP-1 agonisten tegen overgewicht
  21 juli 2022

  Bekijk de video over de werkzaamheid en veiligheid van tirzepatide, een nieuwe glucose-afhankelijke insulinotrope polypeptide en glucagon-like peptide-1 receptor agonist, bij mensen met obesitas.

  Verandering in de vergoeding van Saxenda (liraglutide) en GLP-1 agonisten (semaglutide)
  07 juli 2022

  Het medicijn liraglutide (Saxenda®) kan voor de behandeling van een kleine groep mensen met ernstig overgewicht worden vergoed uit het basispakket. Vanaf 1 juli 2022 zijn de voorwaarden hiervoor veranderd.
  Lees verder…