Ik wil afvallen, maar lukt niet

Wat kan ik doen?

Is afvallen met medicatie iets voor mij?
Doe de test!

Blijf je jojo-en en lukt het niet om af te vallen?

Het kan frustrerend zijn als je alles probeert om gewicht te verliezen, maar de resultaten uitblijven. Of je nu een streng dieet volgt, regelmatig sport, of andere methoden hebt geprobeerd, soms lijkt het gewoon niet te werken. Dit kan diverse oorzaken hebben, zoals hormonale disbalansen, genetische factoren, of verkeerde voedingsgewoonten. Gelukkig zijn er oplossingen die verder gaan dan de traditionele methoden.

Wat kun je doen als stoppen met eten moeilijk is?

Veel mensen worstelen met het constante verlangen om te eten. Dit kan te maken hebben met emotioneel eten, waarbij je eet als reactie op stress, verveling of andere emoties. Het kan ook zijn dat je lichaam signalen afgeeft die ervoor zorgen dat je vaker honger hebt, zelfs als je genoeg hebt gegeten.

Medicatie kan een oplossing bieden

Als je moeite hebt om af te vallen, kan medicatie een effectieve oplossing zijn. Bij Afslanken.nl bieden we verschillende soorten medicijnen aan die je kunnen helpen je eetlust te beheersen en je stofwisseling te verbeteren. Dit kan een belangrijke steun zijn in jouw strijd tegen overtollige kilo’s en een nieuwe leefstijl.

Ik wil afvallen maar het lukt niet

Afvallen met injecties

Een van de medische opties om af te vallen is het gebruik van injecties. Deze injecties bevatten GLP-1 agonisten, zoals Ozempic en Wegovy, die werken door het nabootsen van het natuurlijke hormoon GLP-1. Dit hormoon helpt de insulineproductie te verhogen en de eetlust te verminderen, waardoor je minder eet en gemakkelijker gewicht verliest. Met een prikpen zet je wekelijks een klein prikje, wat je zelf kunt doen nadat dit is geleerd door een verpleegkundige van Afslanken.nl.

Meer controle over de eetlust

GLP-1 injecties zorgen ervoor dat je sneller een vol gevoel hebt, waardoor je minder eet. Dit kan je helpen om calorie-inname te verminderen zonder constant honger te hebben, wat vaak een struikelblok is bij het afvallen. Deze injecties helpen ook om de insulinegevoeligheid te verbeteren. Dit is niet alleen voordelig voor gewichtsverlies, maar kan ook bijzonder nuttig zijn voor mensen met pre-diabetes of diabetes type 2, omdat het helpt om de bloedsuikerspiegel beter te reguleren.

12-15% Gewichtsverlies

Afvallen met injecties is een zeer effectieve methode om gewicht te verliezen. Onderzoek heeft aangetoond dat gebruikers van semaglutide-injecties, zoals Wegovy en Ozempic, over een periode van 68 weken gemiddeld 12-15% van hun lichaamsgewicht verliezen. Dit leidt niet alleen tot gewichtsverlies, maar ook tot verbeterde gezondheidsmarkers zoals bloeddruk, cholesterol en bloedsuikerspiegel.

Is afslanken met medicatie
iets voor mij?

Afvallen met tabletten

Naast injecties zijn er ook afslanktabletten beschikbaar, zoals Mysimba. Deze tabletten kunnen je op verschillende manieren helpen om gewicht te verliezen, bijvoorbeeld door je eetlust te onderdrukken of je stofwisseling te versnellen. Hoewel deze methode minder effectief is dan injecties, is het een gemakkelijke oplossing voor mensen met prikangst.

Eenvoudig in gebruik

Tabletten zijn makkelijk in te nemen en kunnen eenvoudig worden opgenomen in je dagelijkse routine. Dit maakt het een handige optie voor mensen die liever geen injecties gebruiken.

Wil je weten welke methode het beste bij jou past?

Bij Afslanken.nl kun je een gratis adviesgesprek plannen. Tijdens dit gesprek evalueren we jouw situatie en bespreken we de meest effectieve strategieën om jouw gewichtsverliesdoelen te bereiken.

Ik wil een gratis adviesgesprek
Nicole van Afslanken

COMPLEET
€575 / maand
6 maanden traject

Gemiddeld 8-12% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (tabletten)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Behandellocatie
bij u in de buurt

Duurzaam resultaat

Start je afslanktraject

COMFORT
€575 - 775 / maand
6 maanden traject

Gemiddeld 12-15% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (prikpen)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Coachingsgesprek met diëtist

Duurzaam resultaat

Start je afslanktraject

ELITE *
€875 / maand
6 maanden traject
* Alleen in NH

Gemiddeld 12-15% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (prikpen)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Coachingsgesprek met diëtist

Aan huis service

Start je afslanktraject

Afslankprogramma's met medicatie en medische begeleiding

Met de juiste begeleiding en ondersteuning kun je eindelijk de resultaten behalen waar je zo hard voor werkt. Bij Afslanken.nl bieden we de expertise en middelen die je nodig hebt om succesvol af te vallen.

Veelgestelde vragen over moeite met afvallen

Wat kan de reden zijn dat ik niet afval?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom je niet afvalt, ondanks je inspanningen. Mogelijke redenen zijn hormonale disbalansen, zoals een traag werkende schildklier, genetische factoren, stress, onvoldoende slaap, en bepaalde medicaties. Het is belangrijk om een arts te raadplegen om onderliggende gezondheidsproblemen uit te sluiten.

Hoe afvallen als het niet lukt?

Als je moeite hebt met afvallen, kun je overwegen om je dieet en bewegingsroutine te herzien. Professionele begeleiding, zoals een diëtist of personal trainer, kan helpen. Daarnaast kunnen medische behandelingen zoals afslankinjecties of -tabletten effectief zijn. Deze opties kunnen je helpen om je eetlust te beheersen en je stofwisseling te verbeteren.

Wat moet je weglaten om af te vallen?

Om af te vallen is het verstandig om bewerkte voedingsmiddelen, suikerhoudende dranken, en snacks met veel suiker en vet te vermijden. Kies in plaats daarvan voor verse groenten, fruit, magere eiwitten en volle granen. Het verminderen van alcoholconsumptie kan ook bijdragen aan gewichtsverlies.

Hoe lang om 10 kg af te vallen?

De tijd die nodig is om 10 kg af te vallen, varieert per persoon en hangt af van verschillende factoren zoals dieet, lichaamsbeweging, en metabolisme. Over het algemeen is een gezond en duurzaam gewichtsverlies ongeveer 0,5 tot 1 kg per week. Dit betekent dat het 10 tot 20 weken kan duren om 10 kg te verliezen.

Wat helpt om sneller af te vallen?

Om sneller af te vallen, kun je intensieve trainingssessies, zoals HIIT (High-Intensity Interval Training), combineren met een strikt dieetplan. Het verhogen van je eiwitinname, voldoende slapen, en het drinken van veel water kan ook helpen. Medische interventies, zoals GLP-1 injecties, kunnen daarnaast het proces versnellen door je eetlust te verminderen en je metabolisme te verbeteren.

Heb je een andere vraag?

Staat jouw vraag niet tussen de veelgestelde vragen hierboven?
Vul het onderstaande formulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug.


    Mogelijke bijwerkingen

    Hoewel veel mensen goede resultaten zien, hebben sommige gebruikers last van bijwerkingen zoals misselijkheid en diarree, vooral in de beginperiode. Gelukkig zijn deze meestal van korte duur. Een gebruiker deelt: “De eerste weken waren zwaar, maar met de juiste ondersteuning van mijn arts en aanpassingen in mijn dieet kon ik volhouden en begon ik de voordelen te ervaren.” Het is essentieel om onder medische begeleiding te staan om klachten te verminderen en de dosering aan te passen.

    Medisch team afslanken.nl

    Medicijnen om af te vallen