Afvallen met PCOS

Helpt afvalmedicatie?

Kan ik afvallen met medicatie?
Doe de test!

Wat is PCOS?

Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS) is een hormonale aandoening die veel vrouwen treft. Bij PCOS zitten er meerdere kleine cysten op de eierstokken. Dit kan leiden tot onregelmatige menstruatie, overmatige haargroei, acne en gewichtstoename. Het beheersen van je gewicht is belangrijk bij PCOS. Het helpt hormonen te reguleren en de insulineresistentie te verbeteren. Dit kan het risico op diabetes type 2 en hartziekten verminderen. Zelfs een klein gewichtsverlies van 5-10% kan al veel gezondheidsvoordelen opleveren, zoals een regelmatiger menstruatiecyclus en lagere insuline- en suikerwaarden in het bloed.

Afvallen met PCOS is vaak moeilijker

Vrouwen met PCOS hebben vaak insulineresistentie. Dit betekent dat hun cellen minder gevoelig zijn voor insuline, een hormoon dat helpt bij de regulering van de bloedsuikerspiegel. Dit kan leiden tot hogere insuline- en suikerwaarden in het bloed, wat gewichtstoename bevordert en het moeilijker maakt om gewicht te verliezen. Insulineresistentie zorgt ervoor dat het lichaam meer vet opslaat, vooral rond de buikstreek, en verhoogt de eetlust.

Voordelen van medisch afvallen met PCOS

Er zijn veel misverstanden over PCOS en gewichtsverlies. Een veelvoorkomende mythe is dat vrouwen met PCOS niet kunnen afvallen. Hoewel het moeilijker kan zijn, is gewichtsverlies met de juiste aanpak en ondersteuning zeker mogelijk. Medicatie en injecties bieden nieuwe mogelijkheden om gewicht te verliezen.

12-15% Gewichtsverlies

Regulering van hormoonspiegels

Verbetering van insulineresistentie

Medisch afvallen met PCOS

Medisch afvallen met PCOS

Medicatie speelt een belangrijke rol bij het afvallen met PCOS doordat het insulineresistentie en hormonale disbalans aanpakt. Dit zorgt voor langdurig en duurzaam gewichtsverlies. Medicijnen zoals afslankinjecties zijn effectieve opties. Ze verbeteren de insulinegevoeligheid en onderdrukken de eetlust, wat helpt bij het verminderen van voedselinname en bevordert gewichtsverlies. Injecties zijn bijzonder effectief door het vergroten van het gevoel van verzadiging, wat leidt tot grotere gewichtsafname bij vrouwen met PCOS.

Is afslanken met medicatie
iets voor mij?

Uitdagingen bij afvallen met PCOS

Vrouwen met PCOS hebben vaak moeite met afvallen door:

  • Vermoeidheid en lage energieniveaus
  • Hunkering naar koolhydraten en suikerrijke voedingsmiddelen
  • Trager metabolisme
  • Emotionele en mentale stress door hormonale schommelingen

Wil je weten welke methode het beste bij jou past?

Bij Afslanken.nl kun je een gratis adviesgesprek plannen. Tijdens dit gesprek evalueren we jouw situatie en bespreken we de meest effectieve strategieën om jouw gewichtsverliesdoelen te bereiken.

Ik wil een gratis adviesgesprek
Nicole van Afslanken

COMPLEET
€575 / maand
6 maanden traject

Gemiddeld 8-12% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (tabletten)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Behandellocatie
bij u in de buurt

Duurzaam resultaat

Start je afslanktraject

COMFORT
€575 - 775 / maand
6 maanden traject

Tot 22% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (prikpen)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Coachingsgesprek met diëtist

Duurzaam resultaat

Start je afslanktraject

ELITE *
€875 / maand
6 maanden traject
* Alleen in NH

Tot 22% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (prikpen)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Coachingsgesprek met diëtist

Aan huis service

Start je afslanktraject

Veelgestelde vragen over afvallen met PCOS

Wat is PCOS en hoe beïnvloedt het mijn gewicht?

PCOS (Polycysteus Ovarium Syndroom) is een hormonale aandoening die vaak leidt tot insulineresistentie, waardoor het moeilijker is om gewicht te verliezen en je sneller aankomt, vooral rond de buikstreek.

Waarom is afvallen moeilijker met PCOS?

Vanwege hormonale disbalans en insulineresistentie bij PCOS, is je metabolisme vaak trager en heb je vaker last van hunkeringen naar koolhydraten en suikerrijke voedingsmiddelen.

Hoe kan medicatie helpen bij gewichtsverlies met PCOS?

Obesitasmedicijnen helpen de insulinegevoeligheid te verbeteren en de eetlust te onderdrukken, wat leidt tot een verminderde voedselinname en gewichtsverlies.

Waarom is medicatie zo geschikt voor afvallen met PCOS?

Medicatie pakt de kernproblemen van PCOS aan, zoals insulineresistentie en hormonale disbalans. Dit zorgt voor een effectievere en duurzamere gewichtsafname. Injecties verminderen de eetlust en vergroten het gevoel van verzadiging, wat leidt tot grotere gewichtsafname.

Is medicatie alleen voldoende om gewicht te verliezen met PCOS?

Medicatie kan aanzienlijk helpen, maar het is vaak het meest effectief in combinatie met een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van deze medicatie?

Mogelijke bijwerkingen zijn misselijkheid, diarree en hoofdpijn. Het is belangrijk om de instructies van je arts te volgen om deze bijwerkingen te minimaliseren.

Heb je een andere vraag?

Staat jouw vraag niet tussen de veelgestelde vragen hierboven?
Vul het onderstaande formulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug.


    Mogelijke bijwerkingen

    Hoewel veel mensen goede resultaten zien, hebben sommige gebruikers last van bijwerkingen zoals misselijkheid en diarree, vooral in de beginperiode. Gelukkig zijn deze meestal van korte duur. Een gebruiker deelt: “De eerste weken waren zwaar, maar met de juiste ondersteuning van mijn arts en aanpassingen in mijn dieet kon ik volhouden en begon ik de voordelen te ervaren.” Het is essentieel om onder medische begeleiding te staan om klachten te verminderen en de dosering aan te passen.

    Medisch team afslanken.nl