Saxenda kopen?

Informatie over afvallen met Saxenda in Nederland

Ben ik geschikt?
Doe de test!

Saxenda kopen kan alleen met recept van een arts. Bij Afslanken.nl bepaalt een arts of afvallen met Saxenda een afslankmogelijkheid voor jou is. Vervolgens kan je een medisch afslankprogramma met injecties volgen.

Hoe werkt Saxenda?

Saxenda beïnvloedt je hongergevoel door het gevoel van volheid na het eten te verhogen. Het nabootsen van een natuurlijk hormoon in het lichaam dat een rol speelt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het verminderen van honger is hoe Saxenda werkt. Door Saxenda te gebruiken, worden de GLP-1-receptoren gestimuleerd, wat leidt tot een verzadigd gevoel. Bovendien kan het de snelheid waarmee de maag leegt verminderen, wat bijdraagt aan een lagere inname van calorieën. Saxenda kan tevens helpen om het metabolisme te boosten en vetverbranding te versnellen, wat een rol speelt in het afslankproces.

Afslanken met Saxenda-injecties

Saxenda-injecties worden dagelijks toegediend met behulp van een pen, wat een directe en praktische aanpak voor afslanken biedt. Na een initiële instructie door een medisch professional kun je de injectie zelfstandig thuis uitvoeren. Deze methode past gemakkelijk in je dagelijkse routine, zonder grote onderbrekingen van je persoonlijke of professionele leven. Het biedt de flexibiliteit om je gewichtsverliesdoelen actief na te streven zonder dat het een overheersend deel van je dag wordt. Saxenda helpt om kilo’s kwijt te raken, terwijl je de vrijheid hebt om je te concentreren op andere levensgebieden. Door elke dag consistent te zijn in je afslanktraject, werk je aan een gezonder leven.

Kan iedereen afslanken met Saxenda?

Nee, dit is alleen mogelijk als je een BMI (Body Mass Index) van 27 of meer hebt in combinatie meteen aandoeing als gevolg van je overgewicht, of als je aan obesitas lijdt. Hier kan je jouw BMI berekenen.

Gebruik Saxenda onder toezicht

Obesitasmedicijnen moeten gebruikt worden met begeleiding en controle. Een arts kan de juiste dosering bepalen, eventuele bijwerkingen in de gaten houden en indien nodig het afslanktraject aanpassen.

Saxenda kopen

Is afslanken met Saxenda
iets voor mij?

Kan je Saxenda kopen zonder recept?

Het is riskant om Saxenda zonder medisch toezicht te gebruiken vanwege de mogelijkheid van ernstige gezondheidseffecten, vooral aan het begin wanneer je lichaam zich nog moet aanpassen aan de medicatie. Het online kopen van Saxenda, vaak aangeboden door webwinkels buiten Nederland, wordt ten zeerste afgeraden. Deze webshops vallen buiten het bereik van de Nederlandse gezondheidsreguleringen, waardoor er geen zekerheid is over de echtheid van het product. Zonder de vereiste medische beoordeling en zonder garantie op de kwaliteit, loop je het risico nepmedicatie te ontvangen die mogelijk verdund of vervuild is, wat ernstige risico’s voor je gezondheid en welzijn met zich meebrengt. Je moet daarom altijd een arts te raadplegen en Saxenda uitsluitend via een officiële kanalen aan te schaffen, om zowel je veiligheid als de effectiviteit van je behandeling te verzekeren.

Meer over Saxenda via een gratis adviesgesprek

Benieuwd of Saxenda jou kan helpen bij afvallen? Tijdens dit gesprek beoordelen we samen jouw persoonlijke situatie en onderzoeken we of Saxenda de passende aanpak voor jouw gewichtsverliesambities zou kunnen zijn. Je krijgt direct inzicht in de werking van Saxenda en ontdekt hoe het jou op weg kan helpen naar jouw doelen.

Ik wil een gratis adviesgesprek
Nicole van Afslanken

Hoeveel kan je afslanken met Saxenda?

In een studie uit 2015, gepubliceerd in het tijdschrift Obesity, werd Saxenda getest tegen een placebo onder 3.731 volwassenen. Na 56 weken hadden degenen die met Saxenda werden behandeld gemiddeld een afslanking van 8,1% ervaren, terwijl de placebogroep slechts een afname van 2,8% zag. Daarnaast merkte een significant hoger aantal mensen in de Saxenda-groep een afname op van 5% of meer, vergeleken met de placebogroep (63% tegen 27%).

Een soortgelijk onderzoek uit 2016, gepubliceerd in Diabetes, Obesity and Metabolism, vergeleek Saxenda met liraglutide (beiden zijn GLP-1-analogen) bij 846 volwassenen. Na 56 weken zagen degenen die Saxenda gebruikten gemiddeld een afslanking van 6,0%, terwijl die in de liraglutide-groep een afname van 4,7% noteerden. Ook in deze studie behaalde een groter deel van de mensen die Saxenda namen een afname van 5% of meer dan in de liraglutide-groep (58% tegenover 50%).

In een recentere studie uit 2020, eveneens gepubliceerd in Obesity, werd de effectiviteit en veiligheid van Saxenda bij kinderen en adolescenten onderzocht. Na 56 weken zag de groep die Saxenda nam een gemiddelde afslanking van 4,4%, in vergelijking met een afslanking van 2,2% in de placebogroep. Bovendien realiseerde een groter deel van de jongeren die Saxenda namen een significante afslanking van ten minste 5% vergeleken met de placebogroep (57% tegenover 28%).

Hoe gebruik je Saxenda?

Voordat je start met Saxenda, zal je arts je instructies geven over dit obesitasmedicijn. Over het algemeen gebruik je Saxenda eenmaal per dag , op een vast tijdstip, bij voorkeur rond dezelfde tijd van de dag. Zorg ervoor dat je je strikt houdt aan de doseringsinstructies van je arts om mogelijke bijwerkingen te beperken; meer dan één dosis per dag is niet aanbevolen.

Veelgestelde vragen over Saxenda

Hoeveel kilo val je af met Saxenda?

Onderzoek heeft uitgewezen dat Saxenda een aanzienlijke bijdrage kan leveren aan het afslanken. Gemiddeld zagen deelnemers een afname 5% tot 10% over een tijdsbestek van zes maanden tot een jaar.

Wanneer kan je afslanken met Saxenda?

Voor een recept moet je eerst medisch consult hebben met een specialist. Zij zullen jouw situatie beoordelen en beslissen of Saxenda een geschikte afslankoptie is voor jouw specifieke situatie.

Waar val je meer mee af, Ozempic of Saxenda?

Je kunt doorgaans meer afslanken met Ozempic dan met Saxenda. Ozempic kan gemiddeld een afslanking van 12% tot 15% van je lichaamsgewicht bewerkstelligen, terwijl Saxenda meestal resulteert in een afslanking van 5% tot 10%. Het precieze resultaat kan echter verschillen, afhankelijk van persoonlijke factoren zoals hoe strikt je de behandeling volgt, je eetpatroon en je activiteitenniveau.

Kan iedereen afslanken met Saxenda?

Als je BMI 30 of hoger is, evenals een BMI van 27 of hoger met bijkomende aandoeningen gelinkt aan gewicht, kan dit een afslankoptie zijn.

Kan de huisarts Saxenda voorschrijven?

Ja, na een jaar van deelname aan een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) kan een huisarts medicijnen zoals Ozempic of Saxenda voorschrijven. Dit kan afhangen van de individuele gezondheidssituatie en het succes van de leefstijlinterventie.

COMPLEET
€475 / maand
6 maanden traject

Gemiddeld 8-12% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (tabletten)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Behandellocatie
bij u in de buurt

Duurzaam resultaat

Start je afslanktraject

COMFORT
€575 - 775 / maand
6 maanden traject

Gemiddeld 12-15% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (prikpen)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Coachingsgesprek met diëtist

Duurzaam resultaat

Start je afslanktraject

ELITE *
€875 / maand
6 maanden traject
* Alleen in NH

Gemiddeld 12-15% gewichtsverlies

Medicatie behandeling (prikpen)

Consult met arts

Intensieve begeleiding

Medische check (bloedonderzoek)

Coachingsgesprek met diëtist

Aan huis service

Start je afslanktraject

Medicijnen om af te vallen